Меню

Jasper Conran Floral від Wedgwood — геніальне втілення британської класики

16 вересня, 2019

Wedgwood — найвідоміший фарфор Британії, який став синонімом вишуканого сервірування столу. За багату історію з компанією працювало багато дизайнерів, проте модельєру Джасперу Конрану вдалося створити колекцію, яка назавжди залишиться в серцях поціновувачів фарфору.

Wedgwood — новатор у світі фарфору

Традиційне англійське виробництво бере початок у 1759 році, коли Джозая Веджвуд, який з дитинства перейнявся любов'ю до гончарства, заснував фабрику з виготовлення посуду. Завдяки таланту та працелюбності майстер досяг небачених висот і вже у 1765 році зразки сервізів зацікавили англійську королеву Шарлотту. Тоді компанія набула популярності, а Джозая отримав звання «гончаря Її Величності». Надалі продукція Wedgwood з'явилася на столах багатьох високопосадовців, серед яких королева Єлизавета II, Теодор Рузвельт та імператриця Катерина ІІ.

Джозая зробив кілька відкриттів для світу посуду: порцеляна «Чорний базальт» з єгипетської глини, унікальний декоративний «Джаспер» і так звана «Вершкова порцеляна» характерного відтінку. На початку XIX століття мануфактура Wedgwood почала випускати кістяний фарфор, який має особливу білизну, тонкість і прозорість. Вже на початку XX століття цей матеріал став одним з основних на виробництві.

Кавовий сервіз Floral від Jasper Conran для Wedgwood

Сервізи та декор англійської компанії надовго увійшли в моду і зараз мають великий попит. Справа майстра ​​передається з покоління до покоління. Сьогодні компанія Wedgwood випускає найрізноманітніший посуд для вимогливих покупців, постійно підкреслюючи його традиційну якість.

Знаменита колекція Джаспера Конрана

Джаспер Конран — провідний англійський модельєр та дизайнер. За понад 30 років успішної кар'єри, його фірмова естетика, що поєднує стриману класику, зухвалість і невимушеність, виявилася в жіночому та чоловічому одязі, ароматах, інтер'єрах, книгах та посуді. Особливий погляд на світ об'єднав дизайнера та компанію Wedgwood для створення неповторних серій фарфору: Chinoiserie Green, Chinoiserie White, Pin Stripe, Platinum Lined Strata, Tisbury та однойменну серію Jasper Conran Floral.

Чайний сервіз Floral від Jasper Conran для Wedgwood

Унікальний талант дизайнера створювати чисту, просту та сучасну класику — очевидний у кожному виробі. Колекція Jasper Conran Floral натхненна любов'ю Джаспера до квітів та заміських садів, наповнених пишними трояндами, квітучими півонії та ніжним бузком. Сучасна серія фарфорового посуду прикрашена акварельними квітами по всій поверхні, які гармонійно доповнюють та підкреслюють фірмовий кістяний фарфор. Класична весняна тема тут знайшла себе в соковитих відтінках червоного та зеленого, а біла порцеляна, як фон, робить дизайн більш декоративним.

Колекція включає столовий посуд і предмети сервірування, які чудово поєднуються з іншими фарфоровими серіями. Jasper Conran Floral вишукана як для повсякденного сервірування столу, так і для особливого випадку. Строкаті, але стримані, вироби ідеально поєднуються з однотонними колекціями Wedgwood.

Від Шотландії до Америки: як пити справжній віскі

Попередня

Що подарувати на Новий Рік? 12 ідей від 12 Персон

Наступна