Меню

TWLV & Vogue UA: В гостях у Ірини Ковальчук

11 січня, 2022

Настав час фінального випуску нашого з Vogue UA спільного проєкту «В гостях у…» де, зазираючи в гості до наших героїв, ми дізнаємося про їхні сімейні традиції, приємну рутину й дорогі серцю речі. І сьогоднішня героїня — Ірина Ковальчук, засновниця івент-агентства Ultra Promo. Ірина розповіла про різдвяні традиції Західної України, улюблені святкові частування та про дивовижний казковий інтер’єр свого будинку.

Ірина Ковальчук

Ірина Ковальчук родом із міста Борислав у Львівській області, де Різдво — особливе свято. Ірина згадує, як у її сім’ї на Святвечір обов’язково терли в макітрі мак для куті. Із сімейних традицій були не лише канонічні частування, а й колядки, і навіть справжній святковий вертеп. У київському будинку Ірини теж є персонаж із вертепу — це декоративна коза, створена майстринею із Луцька.

Сім’я Ірини Ковальчук під час коляди. Фото з архіву Ірини

Мій будинок там, де тиша», — ділиться Ірина. Ultra Promo організовує найгучніші світські події Києва — від вечірок Prada до виставки Van Cleef & Arpels у Національному музеї, — ось чому тиша та гармонія в будинку такі важливі для нашої героїні 

Фруктовниця Тигр и тарілка фігурна Ангели, Gunia Project

На Різдво в будинку Ковальчук збираються друзі та близькі, звучать колядки.

На святковому столі розміщуються 12 пісних страв, а на почесному місці стоїть дідух. Під скатертину Ірина кладе сіно — символ того, що Ісус народився в яслах, а для благополуччя в будинку в кутках стола лежить часник. Це західноукраїнська традиція.

Святкова колекція посуду та декору Gunia Project

Косовська кераміка ручного розпису є сусідами з українським брендом Gunia, французькою порцеляною Gien та келихами Cristallerie de Montbronn. Кутя, борщ, вареники та інші різдвяні страви разом із гарним сервіруванням та різдвяним декором виглядають просто казково.

Gunia Project — бренд унікальних речей, створених на основі етнічних традицій України. У своїй продукції вони поєднали народні традиції, фольклорні елементи, повсякденну культуру та сучасний дизайн.

Глечик Тигр, Gunia Project

Тарілка св. Микола та салатник Gunia Project

Знаменитий фаянс Gien виробляється в передмісті Парижа починаючи з 1821 року. Їхні розкішні столові сервізи прикрашали столи королівських дворів та аристократії Європи, і досі у витончених виробах відчувається дух того часу.

Ваза Gien з колекції Chevaux Du Vent

Cristallerie de Montbronn — ще одна відома французька компанія. Відмінною рисою цієї марки є подвійний колір кришталю, що надає чарівництва та розкоші вашому сервіруванню.

Келих для шампанського Cristallerie de Montbronn Traviata Amber

Тим, хто хоче краще дізнатися про традиції святкування Різдва на Західній Україні, Ірина Ковальчук радить відвідати Івано-Франківськ, Косів та Яблуницю, взявши участь у справжній коляді. А вивчити народні рецепти, не виходячи з дому, допоможе нове видання «Україна.Їжа та Історія», де зібрано безліч популярних і незвичайних страв української та кримськотатарської кухонь, а також розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні.

Кулинарна книга «Україна. Їжа та Історія» представлена в магазинах TWLV

 

Відео: Dima Honcharov @ TeamTeam

Журналіст: Daria Slobodianyk

Монтаж: Pavel Neryanov

Фото: Anya Dvorianets

Макіяж: Olga Oboltusova

Зачіска: @Image Kitchen

Флористичний дизайн: @Pepperose.studio

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

TWLV & Vogue UA: в гостях у Діани Ставніцер

Попередня

Ідеї ​​подарунків до Дня святого Валентина від TWLV

Наступна