Меню

KAI: легендарні японські ножі відтепер представлені у TWLV

22
лютого 2024

Раді представити новий бренд ножів родом із Японії — КАІ. Понад 100 років компанія KAI плекає традиції японського ковальського мистецтва та поєднує їх з інноваційними технологіями, створюючи славетно гострі японські ножі. Три серії неперевершено якісних ножів уже представлені на сайті та в магазинах TWLV.

Розпочавши свою діяльність у 1908 році як сімейний бізнес у японському місті Секі, за понад століття КАІ перетворилася на міжнародну компанію зі штаб-квартирою в Токіо.

А розпочали своє виробництво зі складних ножів. Згодом виготовляли леза для гоління та бритви, що врешті призвело до появи першої у світі бритви з трьома лезами К-3. У 70-их роках компанія працювала над серією кухарських ножів, і саме десятки років удосконалення відклались у колекціях, які ми з радістю представляємо тепер серед асортименту TWLV.

Цікаві факти про бренд

●    Турбота про навколишнє середовище: КАІ впроваджують екологічно чисті процеси хімічної обробки сталей.
●    Традиції та майстерність: чимало майстрів KAI мають за плечима десятки років роботи з ножами, а свої знання передають з покоління в покоління, проявляючи таким чином повагу до ремесла.
●    Співпраця з відомими шеф-кухарями: бренд KAI співпрацює з основоположником японської кухні та власником 40 ресторанів по всьому світу Нобу Мацухіса, а також із знаменитим німецьким кухарем Тімом Малзером та іншими впливовими кулінарами, які надають продукції КАІ індивідуальність та впізнаваність.
●    Дослідження та інновації: компанія постійно впроваджує нові технології та матеріали у виробництво, що робить бренд активним учасником розвитку світу кулінарії.

Місія KAI полягає у виробництві спеціальних ножів для повсякденного використання з дотриманням найвищих стандартів якості. Створені з ресурсів самої природи, розроблені та змодельовані відповідно до досвіду стародавнього самурайського мистецтва кування, кухарські ножі КАІ є символом японської майстерності та виготовлені з найвищою точністю.

Від дизайну до обробки кожного ножа, основна увага приділяється розробці цілісного та продуманого продукту.

Ножі бренду KAI виробляються в Японії та зазвичай відображають японську традицію виготовлення ножів, включаючи гострий кут заточування та використання високовуглецевих японських сталей VG-MAX і VG-10, що забезпечує відмінну ріжучу здатність і стійкість до корозії.

На відміну від європейських ножів, японські мають гостріше лезо, довше зберігають гострим край леза, потребують менше зусиль при нарізанні та не впливають на смак.

Серія Shun Classic

Є однією з найбільших колекцій, а тому представлена широким вибором ножів для виконання різноманітних кухонних завдань. Ножі розроблені з використанням технології ламінування дамаської сталі та з унікальним дизайном, що об'єднує традиційні японські елементи й сучасний підхід. Леза Shun Classic естетично привабливі завдяки шовковисто-матовій текстурі композитної дамаської сталі, що складається з 32 шарів з кожного боку. Колекція Shun Classic призначена для професійних кухарів та ентузіастів кулінарії.

Серія Shun Premier Tim Malzer

Створена у співпраці не лише з відомим кухарем Тімом Малзером, а й за участі японських майстрів мистецтва та архітектури, що надало колекції особливого характеру. Ножі цієї серії спеціально розроблені з урахуванням потреб та вимог професійних кухарів. Тут поєднано характеристики серії Shun Classic з новим ефектним зовнішнім виглядом. Лезо розділене на три різні текстури: від задньої частини леза до його центру йде поверхня, що імітує карбований метал, відома як Tsuchime. За цією текстурою слідує дрібне матове дамаське зерно, характерне для Shun. Завершує лезо високополірована прецизійна кромка. Ретельно оброблене лезо поєднується з держаком з деревини Pakka каштанового кольору.

Серія Shun Nagare

Дана серія ножів відноситься до абсолютного класу люкс. Естетика дизайну Nagare натхненна природою, а конкретно: потоками води і рухом припливів, що надає цим ножам унікального і вишуканого зовнішнього вигляду. Леза виконані з двох різних марок сталі — з міцної VG 2 та особливо твердої VG 10, й спільно утворюють 72 шари дамаської сталі. Завдяки ретельно продуманій комбінації двох типів сталі, ножі цієї серії володіють винятково стійкими ріжучими характеристиками.

#LoveAesthetic: подарунки до Дня всіх закоханих

Попередня

Новий бренд у TWLV з українською душею: Art-Hall ceramics

Наступна