Меню

На старт, увага, Масниця!

20 лютого, 2023

Проводжати зимові холоди млинцями, оладками та варениками з сиром – означає святкувати Масницю! Щорічне традиційне свято українців триватиме цьогоріч з 20 по 26 лютого. Це справжній гастрономічний рай з неймовірною кількістю різноманітних начинок та ароматів. А що цікаво – традиційні страви не потребують особливих кулінарних навичок. Пропонуємо добірку товарів, які не лише максимально спростять процес святкового приготування, а й стануть у пригоді для інших повсякденних турбот на кухні.

Інша назва Масниці – Масляна, адже у цей тиждень зазвичай споживають жирну, масну їжу: масло, сметану, сир. А тому для акуратного збереження масла радимо керамічні маслянки французького бренду Emile Henry у різних кольорах або незвичної форми італійську маслянку Sambonet із нержавіючої сталі.

 

Смажимо млинці

Рецептів тіста для млинців існує безліч, але оскільки цей тиждень останній перед Великим постом, то можна сміливо обирати той, що на основі молока. Пшеничне чи будь-яке інше борошно, яке ви плануєте використати, варто наситити киснем, просіявши його через сито. І для цього маємо ультрасучасну модель Poc Steel від Cristel.

На етапі змішування всіх інгредієнтів вам знадобиться миска з нержавіючої сталі De Buyer (об'єми від 1 л до 7 л) та вінчик Cristel Poc Steel.

Для смаження млинців, які згодом можна доповнити солодкими чи солоними начинками, скористайтеся сковорідкою з низькими бортами De Buyer Choc B Bois або Le Creuset. Перевертайте навіть тонкі млинці чи оладки впевнено з силіконовою лопаткою Le Creuset, яка має особливий скошений кінчик. Часто змащуйте поверхню сковорідки тонким шаром олії зі спеціальної пляшки Emile Henry, аби млинці мали привабливий рум'янець.

 

Вареники: подаємо красиво

Традиційно на Масницю українці готували солодкі вареники з сиром, але ви можете робити з будь-якою іншою начинкою, яка вам до смаку. Відварювати вареники для всієї сім'ї зручно у великих каструлях Le Creuset (3,3 л) чи Emile Henry (4 л).

Обережно діставайте вареники нейлоновою шумівкою Cristel або ложкою з шумівкою Le Creuset.

Подавайте вареники красиво у чисто білих або з позолотою блюдах німецького бренду Dibbern чи Rosenthal і будьте певні, що така подача обов'язково приверне увагу гостей.

Запіканки й пироги

Не обов'язково готувати млинці чи оладки лише тому, що це одна із традиційних страв цього тижня. Ви можете здивувати близьких сирною, овочевою чи м'ясною запіканкою, якщо більше полюбляєте це. У французького бренду Emile Henry є вишукані форми для запікання круглих пирогів, а також гратену.

Смачної Масниці для вас та ваших близьких!

Воля, сила, відвага: колекція Freedom від GUNIA Project

Попередня

Затишний Великдень: декор та сервірування

Наступна